Favoriete Ingrediënten


2 Reacties | Laatste update: January 6, 2014

 

Zoete ketjap
Ketjap is er in zoete (manis) en in zoute (asin) variant. Ik zelf gebruik voor de zoete variant het liefst deze om mee te koken. Het is een wat dikkere ketjap en is op basis van honing. Ideaal voor marinades en voor oosterse gerechten. Te vinden in de betere toko of bij de uitgebreidere supermarkt (bijv. Albert Heijn).
001119794_001_226070_708

Chilli saus
Soms wil je gewoon heet. En dan is deze chilli saus de juiste. In de betere toko te vinden en erg lekker door gerechten of gewoon los bij je loempia of siu mai (chinees voorgerecht uit de rijst stomer, in het vriesvak bij diezelfde betere toko). Wel die met de rode dop nemen, niet met de groene. Die is ook lekker, maar de rode is de lekkerste.
flying-goose-sriracha-selection

Kaffir limoen blad
Blue dragon heb ik sinds kort ontdekt en bleek de missing link in het slagen van mijn Thaise groene curry. De uitgebreidere supermarkt (Albert Heijn) heeft het staan en is essentieel in het gerecht voor Thaise groene curry. Maar nog beter is het bij de betere toko vers gevroren te halen (i.p.v. de gedroogde blaadjes zoals Blue dragon). Dat is natuurlijk nog veel lekkerder!
7ee939_ea487ec1275d4bb89fe715243f2d4fbd-png_256

Roti kruiden / Curry Massala
Haal je curry massala bij een goeie toko. Ik gebruik zelf het liefst een Hindoestaanse massala.
img_3805-1024x1024

Reacties (2)

  1. gepost door jan over 2 February 2015

    Hoi,

    Ik hoop dat u mij kunt helpen. Ik wil graag een oranjebitter maken voor mijn broer en moeder.
    Basis hiervoor is een door mijn overleden vader destilaat van 70% Alc.
    Nu ben ik bang dat het eindresultaat bleekjes zal zijn. Zou ik dit kunnen bijkleuren met wat druppels rodebietensap?
    Ik hoor graag van u.

      Reply
    • gepost door jschun over 2 February 2015

      Hoi Jan,

      Helaas zou ik zelf niet weten wat handig is in deze. Ik heb zelf namelijk geen ervaring met kruiden bitters als likeur. Ik denk dat bietensap het iig rood zal kleuren, maar of het ook smaak toevoegt en daarmee wellicht de smaak van de likeur nadelig beïnvloed durf ik niet te zeggen. Wellicht eerst een klein beetje proberen met een druppeltje. Om niet de gehele hoeveelheid te veranderen in haar nadeel.

      Had je overigens wel mijn verhaal over zelf likeuren maken gelezen? Wellicht dat je daar nog iets nuttigs uit kan halen voor jezelf.

      http://www.jilted.nl/food/?page_id=327

      Succes iig Jan,

      Groet,
      Jerry

        Reply

Plaats een reactie