Cajun rijst met garnalen

2016-10-07
  • Servings : 2 personen
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Hoewel ik niet ‘vies’ ben van een complex gerecht is het door de weeks altijd erg praktisch om een gerecht te maken waar je maar 1 pan voor nodig hebt 😉 Zoals dit gerecht. Simpel, snel en heerlijk als je toe bent aan wat pit in je maaltijd.

Check ook even mijn recept om zelf Cajun kruiden te maken, super simpel en perfect voor dit gerecht.

Ingredients

  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 Ui
  • 2 Selderie stengels
  • 1 Groene Paprika
  • 1 teen Knoflook
  • 1 Jalapeno peper
  • 1 1/2 eetlepels zelfgemaakte Cajun kruiden (zie mijn recept)
  • 1 cup Zilvervlies Rijst (200 gram)
  • 2 cups Kippen bouillon (450 ml)
  • Verse (rauwe) gepelde garnalen
  • 1/4 theelepel Zout

Method

Step 1

Snipper de ui, selderie, paprika, jalapeno peper en knoflook

Step 2

Doe de ui, selderie, paprika en het zout in wat olijfolie in een pan waar een deksel op kan. Liefst een met een glazen deksel, zodat je kan zien dat de garnalen straks gaar zijn.

Step 3

Als de ui mooi glazig is geworden doe je de knoflook en de jalapeno peper erbij en roer je ongeveer een minuut.

Step 4

Voeg nu de cajun kruiden toe en roer 1-2 minuten door elkaar, zodat de kruiden hun geur los laten.

Step 5

Doe nu de bouillon erbij en wacht tot het gaat bubbelen.

Step 6

Voeg nu de rijst toe, roer goed door elkaar en doe de deksel op de pan voor 10 minuten op laag vuur (bij mij is dat stand 4 en ik kan tot 9).

Step 7

Roer nu de rauwe garnalen erdoor en laat nogmaals 5 minuten verder garen met de deksel op de pan.

Step 8

Als alle garnalen mooi roze zijn is het gerecht klaar om te eten. Eet smakelijk!

 

 

Vader van onze kleine man Ruben, getrouwd met Ingrid. Werkend in de ICT, onwijze Apple fanaat en verder geniet ik van het leven en daar hoort lekker eten zeker bij ッ

Average Member Rating

(3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Havermout muffins

  • Pizza saus

  • Curry masala pilav rijst

  • Zelfgemaakte Cajun kruiden

  • Wortelsoep met gember, knoflook en Cayenne peper

Post A Comment