Curry masala pilav rijst

2016-10-14
  • Servings : 2 personen
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Wederom een heerlijk een pan’s gerecht. Simpel te maken en snel klaar. Prima gerecht voor door de weekse dagen.

Ingredients

  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 Ui
  • 2 Selderie stengels
  • 1 Groene Paprika
  • 1/2 winter wortel
  • 1 rode chili peper
  • 3 teentjes Knoflook
  • Klein blikje tomaten puree (70 gram)
  • 1 Kippen bouillon blokje
  • 450 ml Water
  • 1 cup Zilvervlies Rijst (200 gram)
  • 2 eetlepels Curry Masala kruiden (zie mijn Roti recept)
  • 1/4 theelepel Zout
  • Vers gemalen peper

Method

Step 1

Snipper de ui, selderie, paprika, wortel, chili peper en knoflook

Step 2

Doe de ui, selderie, paprika, wortel en het zout met de olijfolie in een pan waar een deksel op kan.

Step 3

Als de ui mooi glazig is geworden doe je de knoflook en de chili peper erbij en roer je ongeveer een minuut. Doe er eventueel nog een paar draaien verse peper bij.

Step 4

Voeg nu de tomaten puree en de curry masala kruiden toe en roer 1-2 minuten door elkaar, zodat de kruiden hun geur los laten.

Step 5

Maak van het water en het bouillon blokje een bouillon en doe deze in de pan erbij en wacht tot het gaat bubbelen (meestal een paar seconden).

Step 6

Voeg nu de rijst toe, roer goed door elkaar en doe de deksel op de pan voor 10 minuten op laag vuur (bij mij is dat stand 4 en ik kan tot 9).

Step 7

Als zo goed als als het vocht door de rijst is opgenomen is het gerecht klaar. Zorg wel dat niet al het vocht verdampt, het moet nog wel een klein beetje smeuïg zijn. Eet smakelijk!

Zelf serveer ik er gebakken kipfilets bij gekruid met zout en peper en dezelfde curry masala. Het is ook lekker om wat yoghurt met wat citroensap en honing ernaast te serveren. Dat breekt de krachtige smaken iets en brengt alles mooi in balans.

Vader van onze kleine man Ruben, getrouwd met Ingrid. Werkend in de ICT, onwijze Apple fanaat en verder geniet ik van het leven en daar hoort lekker eten zeker bij ッ

Average Member Rating

(4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • “Macaronikoek” zonder varkensvlees

  • “Macaronikoek”

  • Pizza saus

  • Cajun rijst met garnalen

  • Wortelsoep met gember, knoflook en Cayenne peper

Post A Comment