Hachee

2014-12-16
  • Yield : n.v.t.
  • Servings : 4-8
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 5:0 h
  • Ready In : 6:0 h

Vroeger maakte mijn vader en moeder het zo af en toe. Als kind moest ik er niets van hebben. Nu ik de leeftijd heb van mijn ouders in die tijd, kan ik de smaak van Hachee wel waarderen. Heerlijk vind ik het. Vooral met zelfgemaakte rode kool (dus niet uit een potje). Verrukkelijk!

Ingredients

  • 600 gram Uienringen
  • 600 gram Hachee vlees (of runder stooflappen)
  • 2 eetlepels Bloem
  • 1/4 theelepel Zout
  • 1/4 theelepel witte Peper
  • 4 eetlepels Boter
  • 3 Runder Bouillonblokjes
  • 500 ml Water
  • 3 eetlepels Rodewijn Azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote Laurier blaadjes
  • 6 kruidnagels (of 8 kleintjes)
  • 1 theelepel Appelstroop (1 eetlepel Honing mag ook)
  • 2 theelepels Mosterd
  • 3 plakken ontbijtkoek (geen volkoren of light of iets gebruiken, normale ontbijtkoek)

Method

Step 1

Pel de uien en snij deze in mooie ringen. Halve ringen mag natuurlijk ook als dat makkelijker is.

Step 2

Snij het vlees in mooie kleine stukjes. Ongeveer de maat van een halve eetlepel (als je een hap neemt moet er vlees en ui op je lepel passen per slot van rekening).

Step 3

Doe zout en peper over het vlees en zorg dat de kruiden goed door alle stukjes heen wordt gemengd.

Step 4

Doe nu de bloem door het vlees. Dit zorgt ervoor dat het vlees niet aanbrand als je het aanbraadt en de sappen in het vlees blijven, zodat het niet uitdroogt.

Step 5

Doe nu de boter in de pan en verhit deze op redelijk hoog vuur tot zo goed als alle bubbels zijn verdwenen. Doe dan het vlees erbij en braadt dit aan zodat het rondom mooi bruin wordt.

Step 6

Zet het vuur lager tot gemiddeld en doe nu de ui en de knoflook erbij.

Step 7

Fruit de ui mooi glazig. Probeer de ui niet aan te laten bakken.

Step 8

Doe het water, de rode wijn azijn, de kruidnagels, laurier, mosterd, appelstroop en de bouillon blokjes in een steelpan en op een laagvuur roer je alles door elkaar tot de bouillon blokjes zijn opgelost.

Step 9

Voeg het het mengsel toe aan het vlees en de uien.

Step 10

Laat 30 minuten zachtjes koken met de deksel half op de pan.

Step 11

Snij de ontbijtkoek in kleine blokjes.

Step 12

Zet na de 30 minuten het vuur heel laag en voeg de blokjes ontbijtkoek toe. Doe de deksel helemaal op de pan.

Step 13

Laat nu het geheel zo'n 2-3 uur sudderen. Roer om de 30 minuten alles voorzichtig door en kijk of het vuur niet te hoog staat. Zet het eventueel wat lager.

Step 14

Als de hachee te 'nat' blijft, doe dan de deksel er weer half op, zodat er wat water kan verdampen. Te 'nat' is een kwestie van smaak natuurlijk, maar de hachee zou tussen een gewone soep en een gebonden soep in moeten zitten qua dikte.

Step 15

Nadat de tijd is verstreken proef je de hachee even. Maak eventueel verder af met wat peper of zout indient gewenst. Vis de 6 kruidnagels er uit met een vork en de laurier ook.

Step 16

De hachee is nu klaar om gegeten te worden. Maar ook bij dit gerecht is het nog lekkerder als het een dag heeft kunnen intrekken. Daarom is Hachee wat mij betreft de volgende dag het lekkerst.

Variatie tip
Maak dit recept eens met schouder karbonaden. Laat het dan niet 5 uur, maar maximaal 2 uur sudderen. Doe er maar de helft van de uien gesnipperd in en serveer het als een jus bij bijvoorbeeld sperziebonen en gekookte aardappels.

Vader van onze kleine man Ruben, getrouwd met Ingrid. Werkend in de ICT, onwijze Apple fanaat en verder geniet ik van het leven en daar hoort lekker eten zeker bij ッ

Average Member Rating

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Oliebollen

  • Pizza saus

  • Curry masala pilav rijst

  • Cajun rijst met garnalen

  • Vlaaitopping: Kruimel

Recipe Comments

Comments (2)

  1. posted by Alie Schun on 2 February 2015

    Dit is helemaal top.
    Als je van hachee houdt zeg ik echt proberen je kookt het nooit meer anders.

      Reply
    • posted by jschun on 2 February 2015

      Kijk! dat zijn nog eens reacties ッ Dank!

        Reply

Post A Comment