Havermout muffins

2016-10-30
  • Yield : 12-14
  • Servings : 6-12
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Naast de heerlijke kwarkbollen, kwam Danielle ook met het recept voor Havermout muffins. Heerlijk en ook weer zeer verantwoord. En na wat kleine ‘upgrades’ hebben we er dit recept van gemaakt.

Ingredients

  • 480 ml Amandel melk (mag ook halfvolle melk zijn)
  • 2 eetlepels gesmolten boter (40 gram)
  • 1 Ei
  • 2 eetlepels Honing
  • 2 theelepels Vanille extract
  • 250 gram Havermout (mag grove zijn)
  • 100 gram Spelt meel
  • 50 gram Krenten
  • 1/2 theelepel Zout
  • 2 theelepels Kaneelpoeder
  • 2 theelepels Bakpoeder
  • 50 gram Rozijnen
  • 1 Banaan
  • 2 Appels

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Step 2

Smelt de boter zachtjes in een pannetje. Laat deze niet bakken/bruin worden. Zodra deze is gesmolten, laat het iets afkoelen. Schenk het bijvoorbeeld op een bordje of in een kommetje dat koud is, dan koelt het snel af. Laat het niet in de pan afkoelen, want dat duurt lang en zou de boter alsnog bruin kunnen laten worden.

Step 3

Doe eerst alle natte ingrediënten in een kom. Melk, ei, vanille extract, honing, boter en ook het zout. Roer alles goed door elkaar.

Step 4

Prak de banaan en meng deze ook door de vloeistof.

Step 5

Meng nu de havermout, spelt meel, bakpoeder en kaneel door elkaar en doe het dan bij de vloeistof. Meng alles goed door elkaar en laat 5-10 minuten intrekken.

Step 6

Snij ondertussen de appels in hele kleine stukjes. ongeveer zo groot als de rozijnen. Voeg ze daarna toe aan het beslag.

Step 7

Schep met twee lepels of een ijsschep het beslag in een beboterde muffin tray of in siliconen muffin bakjes (ideaal). En bak ze in 30 minuten mooi goudbruin in een oven van 180 graden Celsius.

 

Vader van onze kleine man Ruben, getrouwd met Ingrid. Werkend in de ICT, onwijze Apple fanaat en verder geniet ik van het leven en daar hoort lekker eten zeker bij ッ

Average Member Rating

(4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • “Macaronikoek”

  • Kwarkbollen

  • Kip Fajitas

  • Spelt pizzadeeg

  • Pizza saus

Post A Comment