Kip Fajitas

2016-10-20
  • Servings : 2 personen
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Simpel en snel Mexicaans gerechtje? Dan is dit wat je zoekt! Serveer op een tortilla wrap met wat verfrissende salsa

Ingredients

  • 2 rode Uien
  • 1 rode Paprika
  • 1 gele Paprika
  • 1/2 Jalapeno peper
  • 250-300 gram kipfilet
  • 1 eetlepel Chilipoeder
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1/2 Limoen
  • Zout
  • Vers gemalen peper

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius op de grill stand.

Step 2

Snij de ui in dunne reepjes (eerst de ui door de helft en dan in plakjes). Snij ook de paprika in dunne reepjes. En als laatste de kipfilet in dunne reepjes.

Step 3

Verwijder de zaden uit de Jalapeno peper en snij deze in kleine stukjes.

Step 4

Neem een bakplaat en doe hier de olijfolie op. Strooi daarna de ui, paprika, japalapeno en als laatste de kipfilet er op.

Step 5

Strooi de chilipoeder, zout, vers gemalen peper en knoflookpoeder over de kipfilet reepjes.

Step 6

Knijp de halve limoen uit over het mengsel over de gehele bakplaat. Meng daarna alles even goed door elkaar met je handen.

Step 7

Bak de kip gaar in 20-30 minuten onder de grill. Schep het om de 10 minuten even om. Heb je nou geen grill, dan kan het ook gewoon in de (hete lucht) oven.

Step 8

Serveer het op een tortilla wrap met wat salsa. Heerlijk!

 

Vader van onze kleine man Ruben, getrouwd met Ingrid. Werkend in de ICT, onwijze Apple fanaat en verder geniet ik van het leven en daar hoort lekker eten zeker bij ッ

Average Member Rating

(4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • “Macaronikoek” zonder varkensvlees

  • “Macaronikoek”

  • Havermout muffins

  • Kwarkbollen

  • Salsa (basis)

Post A Comment