Kokostaartje

2015-01-28
  • Servings : 8-12
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 45m

Op Menorca kregen we iedere avond bij het buffet ook een desert tafel. Met daarop echt van alles. Maar wat we iedere avond in ieder geval namen was een klein puntje kokos taart. Een soort kokos macroon, maar dan in de vorm van een klein taartje (wat weer leek op een boterkoek, maar niet zo smaakte). Eenmaal thuis ben ik aan het experimenteren gegaan. En dit is het geworden.

Ingredients

  • 150 ml Melk
  • 90 gram Roomboter
  • 240 gram Kokosrasp
  • 240 gram Witte Basterdsuiker
  • 1 Ei (Large)
  • 30 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 theelepel Zout
  • 2 eetlepels Vanille Extract (of twee zakjes vanillesuiker, maar dan 200 gram Basterdsuiker)
  • Springvorm van 21-24 cm

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Step 2

Vet de springvorm in.

Step 3

Verwarm de melk en smelt de boter erin.

Step 4

Meng de kokos met de basterdsuiker en roer de melk erdoor.

Step 5

Roer vervolgens het ei, zout, vanille en de bloem erdoor. Meng tot een egaal beslag.

Step 6

Giet het beslag in de ingevette springvorm.

Step 7

Bak de taart in het midden van de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.

 

Vader van onze kleine man Ruben, getrouwd met Ingrid. Werkend in de ICT, onwijze Apple fanaat en verder geniet ik van het leven en daar hoort lekker eten zeker bij ッ

Average Member Rating

(3.1 / 5)

3.1 5 9
Rate this recipe

9 people rated this recipe

Related Recipes:
  • “Macaronikoek”

  • Havermout muffins

  • Kwarkbollen

  • Kip Fajitas

  • Spelt pizzadeeg

Recipe Comments

Comments (4)

  1. posted by Cathy Versloot on 25 April 2018

    Een makkelijk taartje om te maken en super lekker!!!

      Reply
    • posted by jschun on 26 April 2018

      Hoi Cathy, wat leuk dat je een recept hebt geprobeerd en wat fijn dat je het ook nog lekker vindt 🙂

        Reply
  2. posted by Jennifer on 20 September 2018

    Ziet er lekker uit! Welke maat springvorm heb je gebruikt?

      Reply
    • posted by jschun on 21 September 2018

      Hoi Jennifer, wat leuk dat je reageert en dank voor het compliment. Het is al een tijdje geleden dat ik deze heb gemaakt, maar als ik het mij goed herinner hadden wij toen een 21 of 24cm springvorm. Succes met bakken!

        Reply

Post A Comment