Kwarkbollen

2016-10-21
  • Yield : 8-10 stuks
  • Servings : 2-4 personen
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 25m
  • Ready In : 45m

Van onze vriendin Danielle Westdijk kreeg ik haar recept voor kwarkbollen. Hoewel ze standaard al heel erg lekker waren, hebben Ingrid en ik er nog even verder aan gesleuteld en uiteindelijk op dit recept uitgekomen. Super makkelijk te maken en nog een gezond tussendoortje ook.

Ingredients

  • 250 gram magere Kwark
  • 150 gram Spelt Meel
  • 100 gram Bloem
  • 1 eetlepel Bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 Eieren
  • 1 eetlepel Olijfolie extra vierge
  • 3 theelepels Vanille extract
  • 75 gram Rozijnen
  • 75 gram Krenten
  • 50 gram Blueberries
  • 2 Bananen (liefst overrijp)

Method

Step 1

Wel de krenten en de rozijnen in lauw water een kleine 10-15 minuten in een kommetje. En verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Step 2

Doe alle droge ingrediënten (meel, bloem, bakpoeder en het zout) in een kom en meng ze goed door elkaar.

Step 3

Voeg nu de natte ingrediënten (kwark, olijfolie, eieren en de vanille extract) toe en roer dit tot een beslag.

Step 4

Prak 1 banaan tot moes en roer ook door het beslag.

Step 5

Lek de krenten en de rozijnen uit en doe deze bij het beslag. En snij de andere banaan in kleine stukjes en doe ook bij het beslag. Roer alles nog een keer door elkaar.

Step 6

Leg nu een vel bakpapier op een bakplaat en maak met twee lepels (of een ijsknijper) kleine bollen iets groter dan pingpong ballen. Leg ze niet te dicht op elkaar, want de bollen zullen iets in volume groeien.

Step 7

Bak de broodjes in 20-25 minuten goudbruin. Laat ze daarna afkoelen op een rooster (in ieder geval niet op de bakplaat, want dan drogen ze uit). Eet smakelijk!

 

Vader van onze kleine man Ruben, getrouwd met Ingrid. Werkend in de ICT, onwijze Apple fanaat en verder geniet ik van het leven en daar hoort lekker eten zeker bij ッ

Average Member Rating

(3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • “Macaronikoek”

  • Havermout muffins

  • Kip Fajitas

  • Spelt pizzadeeg

  • Pizza saus

Post A Comment