Originele ‘Rode’ shoarmasaus
2014-01-14- Cuisine: Internationale
- Skill Level: Heel simpel
- Yield : n.v.t.
- Servings : n.v.t.
- Prep Time : 5m
- Cook Time : 5m
- Ready In : 10m
Struinend over het internet kwam ik een recept tegen van de rode shoarma saus die ik vroeger in van die terracotta stenen bakjes bij mijn shoarma kreeg (naast de knoflooksaus natuurlijk) als ik na het stappen (of een avond doorwerken) bij Toetanchamon bij Plein 40-45 of Ben Cohen vlak bij de Rozengracht even lekker een broodje haalde.
Ik gebruik zelf een hakmollen zoals deze, daarmee heb je het zo voor elkaar.
Ingredients
- 100 ml zonnebloemolie
- klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 2 Rode uien
- halve Komkommer
- 1 eetlepel Peterselie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 theelepel suiker
- scheutje Tabasco
- Zout
- Vers gemalen peper
Method
Step 1
Schil de komkommer. Snij de komkommer over de lengte in 4 stroken. Snij vervolgens de zaden uit de komkommer en maak van de rest kleine blokjes.
Step 2
Snipper de ui.
Step 3
Doe alle ingrediënten bij elkaar en roer goed door.
Average Member Rating
(2.3 / 5)
41 people rated this recipe
posted by Bob Brouwer on 5 May 2017
Gewoon zoals ik het gewent ben, lekker.
posted by Anita on 22 June 2017
Yes, Toetanchamon, geweldig. Maar helaas is die er ook niet meer
posted by Abdul Alhazred on 20 June 2020
De ui fruit je eerst glazig in de olie, dan nog 10 minuutjes de tomatenpuree erbij fruiten. Laten afkoelen, mengen met komkommer, peterselie, peper, zout en tabasco en 24 uur in de koelkast zetten voor gebruik. Maakt het ook ongeveer 3x zo lekker
posted by Anita on 3 August 2020
Lekker!! Ik heb alleen de komkommer er niet in gedaan, maar de saus is ook zonder komkommer top!
posted by Roy on 26 July 2021
Jaaaaa, wat was die goed hè, tijd geleden nog geweest …was een aanfluiting. Hoe kom je aan dit recept ?
posted by jschun on 13 August 2021
Ik heb dat ooit ergens op het web gevonden en hier gepost ッ