Originele ‘Rode’ shoarmasaus

2014-01-14
  • Yield : n.v.t.
  • Servings : n.v.t.
  • Prep Time : 5m
  • Cook Time : 5m
  • Ready In : 10m

Struinend over het internet kwam ik een recept tegen van de rode shoarma saus die ik vroeger in van die terracotta stenen bakjes bij mijn shoarma kreeg (naast de knoflooksaus natuurlijk) als ik na het stappen (of een avond doorwerken) bij Toetanchamon bij Plein 40-45 of Ben Cohen vlak bij de Rozengracht even lekker een broodje haalde.

Ik gebruik zelf een hakmollen zoals deze, daarmee heb je het zo voor elkaar.

Ingredients

  • 100 ml zonnebloemolie
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 Rode uien
  • halve Komkommer
  • 1 eetlepel Peterselie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • scheutje Tabasco
  • Zout
  • Vers gemalen peper

Method

Step 1

Schil de komkommer. Snij de komkommer over de lengte in 4 stroken. Snij vervolgens de zaden uit de komkommer en maak van de rest kleine blokjes.

Step 2

Snipper de ui.

Step 3

Doe alle ingrediënten bij elkaar en roer goed door.

Vader van onze kleine man Ruben, getrouwd met Ingrid. Werkend in de ICT, onwijze Apple fanaat en verder geniet ik van het leven en daar hoort lekker eten zeker bij ッ

Average Member Rating

(3.1 / 5)

3.1 5 30
Rate this recipe

30 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Kwarkbollen

  • Wortelsoep met gember, knoflook en Cayenne peper

  • Quinoa met groente en feta (basis)

  • Guacamole

  • Glazuur

Recipe Comments

Comments (4)

  1. posted by Bob Brouwer on 5 May 2017

    Gewoon zoals ik het gewent ben, lekker.

      Reply
  2. posted by Anita on 22 June 2017

    Yes, Toetanchamon, geweldig. Maar helaas is die er ook niet meer

      Reply
  3. posted by Abdul Alhazred on 20 June 2020

    De ui fruit je eerst glazig in de olie, dan nog 10 minuutjes de tomatenpuree erbij fruiten. Laten afkoelen, mengen met komkommer, peterselie, peper, zout en tabasco en 24 uur in de koelkast zetten voor gebruik. Maakt het ook ongeveer 3x zo lekker

      Reply
  4. posted by Anita on 3 August 2020

    Lekker!! Ik heb alleen de komkommer er niet in gedaan, maar de saus is ook zonder komkommer top!

      Reply

Post A Comment