Originele ‘Rode’ shoarmasaus

2014-01-14
  • Porties : n.v.t.
  • Personen : n.v.t.
  • Voorbereidingstijd : 5m
  • Bereidingstijd : 5m
  • Totale duur : 10m

Struinend over het internet kwam ik een recept tegen van de rode shoarma saus die ik vroeger in van die terracotta stenen bakjes bij mijn shoarma kreeg (naast de knoflooksaus natuurlijk) als ik na het stappen (of een avond doorwerken) bij Toetanchamon bij Plein 40-45 of Ben Cohen vlak bij de Rozengracht even lekker een broodje haalde.

Ik gebruik zelf een hakmollen zoals deze, daarmee heb je het zo voor elkaar.

Ingredienten

  • 100 ml zonnebloemolie
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 Rode uien
  • halve Komkommer
  • 1 eetlepel Peterselie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • scheutje Tabasco
  • Zout
  • Vers gemalen peper

Bereiding

Stap 1

Schil de komkommer. Snij de komkommer over de lengte in 4 stroken. Snij vervolgens de zaden uit de komkommer en maak van de rest kleine blokjes.

Stap 2

Snipper de ui.

Stap 3

Doe alle ingrediënten bij elkaar en roer goed door.

Vader van onze kleine man Ruben, getrouwd met Ingrid. Werkend in de ICT, onwijze Apple fanaat en verder geniet ik van het leven en daar hoort lekker eten zeker bij ッ

Gemiddelde beoordeling

(3.4 / 5)

3.4 5 14
Beoordeel dit recept

14 Mensen hebben dit recept reeds beoordeeld.


Aanbevolen recepten:
  • Kwarkbollen

  • Wortelsoep met gember, knoflook en Cayenne peper

  • Quinoa met groente en feta (basis)

  • Guacamole

  • Glazuur

Recipe Comments

Reacties (2)

  1. gepost door Bob Brouwer over 5 May 2017

    Gewoon zoals ik het gewent ben, lekker.

      Reply
  2. gepost door Anita over 22 June 2017

    Yes, Toetanchamon, geweldig. Maar helaas is die er ook niet meer

      Reply

Plaats een reactie