Pizza saus

2016-10-16
  • Yield : Genoeg voor 4-6 pizza's
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Omdat we weer eens op ons eten aan het letten waren, maar we toch iets ‘verkeerds’ wilde eten (zonder dat we ongezond aten) heb ik zelf pizza gemaakt. De bodem was van spelt deeg en daarop deze saus als basis. En ik moet zeggen, hij is super!

Ingredients

  • 1 blik gepelde Tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 teen Knoflook
  • 1 grote Ui
  • 10 blaadjes verse Basilicum
  • 3 takjes verse Oregano
  • 2 theelepels gedroogde Oregano
  • 1 blikje Ansjovis
  • 1/2 blokje Kippenbouillon
  • 250 ml Water
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper

Method

Step 1

Snipper de ui en de knoflook. Hak de verse oregano fijn.

Step 2

Doe 2 eetlepels olijfolie in een hoge pan en doe er meteen de uien bij. Verhit de pan en roer af en toe de uien, totdat ze mooi glazig zijn. Doe het in een hoge pan, omdat je straks met de blender alles moet pureren tot een saus.

Step 3

Doe nu de ansjovis erbij en bak deze mee tot ze helemaal zijn gesmolten. Je mag het vocht ook erbij doen, maar dat hoeft niet.

Step 4

Doe nu de tomaten puree erbij en bak deze en klein minuutje mee. Doe vervolgens de knoflook, verse oregano, en de gedroogde oregano en de basilicum erbij en bak deze ook mee. Ongeveer een minuut of twee.

Step 5

Doe nu de gepelde tomaten erbij en maak ze stuk met je spatel en verwarm alles al roerende goed door.

Step 6

Doe vervolgens het water en verpoeder de bouillon erbij. Roer kort door elkaar.

Step 7

Pureer nu alles met een blender en laat de saus nog een minuut of 10-20 door pruttelen op laag vuur. Af en toe roeren zodat het niet aan bakt op de bodem. Breng eventueel verder op smaak met zout en vers gemalen peper.

Step 8

Laat de saus wat afkoelen voor je het op je pizzadeeg smeert. Eet smakelijk!

 

Vader van onze kleine man Ruben, getrouwd met Ingrid. Werkend in de ICT, onwijze Apple fanaat en verder geniet ik van het leven en daar hoort lekker eten zeker bij ッ

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • “Macaronikoek” zonder varkensvlees

  • “Macaronikoek”

  • Havermout muffins

  • Kwarkbollen

  • Kip Fajitas

Post A Comment