Preistoofschotel met gehakt

2014-01-08
  • Yield : 2-4
  • Servings : 2-4
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Voor koude dagen is deze heerlijk simpele ‘stoofschotel’ met prei en gehakt een prima snel recept om op tafel te zetten.

Ingredients

  • 400 Gram half om half gehakt
  • 600 Gram Prei
  • 2 Teentjes knoflook
  • 4 Eetlepels zoete Ketjap
  • 2 Eetlepel Ketchup (Heinz)
  • 2 Thee lepels sambal oelek
  • 2 Eetlepels Shoarma kruiden
  • Zout
  • Peper

Method

Step 1

Snij de prei over de lengte door de midden en daarna in plakjes. Was de prei goed uit met koud water om al het zand te verwijderen. Laat de prei uitlekken in een vergiet.

Step 2

Rul de gehakt met de knoflook en het zout en de peper in wat olie en boter (een klein beetje olie en boter is echt genoeg).

Step 3

Voeg de shoarmakruiden, ketjap, sambal en de ketchup toe en roer het geheel goed door.

Step 4

Voeg als laatste de prei toe en roer verder tot de prei is geslonken. Laat het geheel nog een klein half uurtje zachtjes doorkoken op een laag vuur met de deksel er op.

Serveer tip

Serveer met gekookte aardappels.

Variatie tip

Serveer het eens met rijst of met pasta. Hou je nou niet van pittig eten, laat dan de sambal gewoon weg.

Vader van onze kleine man Ruben, getrouwd met Ingrid. Werkend in de ICT, onwijze Apple fanaat en verder geniet ik van het leven en daar hoort lekker eten zeker bij ッ

Average Member Rating

(3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • “Macaronikoek” zonder varkensvlees

  • “Macaronikoek”

  • Havermout muffins

  • Kwarkbollen

  • Kip Fajitas

Post A Comment