Saucijzenbroodjes

2014-02-24
  • Porties : 10 broodjes
  • Personen : 5-10
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Bereidingstijd : 20m
  • Totale duur : 45m

Mijn liefde voor een goed saucijzenbroodje is begonnen toen ik nog heel jong was. Mijn oma paste op zaterdag op mij en samen gingen we dan winkelen. En altijd even langs de Hema om daar voor een gulden een saucijzenbroodje te halen. Het was het hoogtepunt van het boodschappen doen voor mij. Nu jaren later is het saucijzenbroodje van de Hema al lang niet meer wat het ooit was en is een lekker saucijzenbroodje niet meer dan een herinnering. Maar nu maak ik zelf ook broodjes en die worden steeds beter. Mijn eigen recept is ondertussen goed genoeg om op mijn site te zetten. Natuurlijk zal ik het recept updaten als ik het nog dichter bij mijn herinneringen heb gekregen. Maar voor nu, prima recept al zeg ik het zelf.

Ingredienten

  • 1 pakje Koopmans Bladerdeeg
  • 300 gram half om half gehakt
  • 1 1/2 eetlepel(s) sambal
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 theelepels Maggi
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 4 boterhammen bruinbrood (mag oud zijn)
  • 1 kleine rode ui
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • Vers gemalen peper
  • 1 eierdooier

Bereiding

Stap 1

Haal de kostjes van de boterhammen en doe deze in een diepbord of schaal met de melk. Kneed het brood een beetje zodat ze helemaal doorweekt raken met de melk.

Stap 2

Snipper de ui en fruit deze aan tot de ui mooi lichtbruin wordt. Laat iets afkoelen.

Stap 3

Knijp het brood uit (melk kun je weggooien).

Stap 4

Doe alle ingrediënten (behalve de eierdooier) in een kom en meng alles goed door elkaar.

Stap 5

Maak van het gehakt 10 kleine 'worstjes'. Leg ieder worstje op een velletje bladerdeeg en vouw deze dubbel. Druk de kant waar het bladerdeeg bij elkaar komt met een vork zachtjes op elkaar (zodat je kleine ribbeltjes krijgt).

Stap 6

Aan de uiteinden laat je het broodje gewoon open, zodat het gehakt aan twee kanten nog zichtbaar blijft.

Stap 7

Leg de broodjes op een bakplaat met wat bakpapier. Bestrijk de broodjes met het eigeel van de eierdooier.

Stap 8

Doe de broodjes 20 minuten in een oven van 200 graden.

 

Bereidingswijze: Ingredienten: , , , , , , , , ,

Vader van onze kleine man Ruben, getrouwd met Ingrid. Werkend in de ICT, onwijze Apple fanaat en verder geniet ik van het leven en daar hoort lekker eten zeker bij ッ

Gemiddelde beoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 Mensen hebben dit recept reeds beoordeeld.


Aanbevolen recepten:
  • “Macaronikoek”

  • Havermout muffins

  • Kwarkbollen

  • Kip Fajitas

  • Spelt pizzadeeg

Recipe Comments

Reactie (1)

  1. gepost door Alie Schun over 25 February 2014

    Dit was even een slik momentje mop.Wat mooi geschreven weer.

      Reply

Plaats een reactie