Vlaaivulling: appel
2015-09-26- Cuisine: Hollandse
- Course: Koek/gebak
- Skill Level: Heel simpel
- Yield : 1 vlaai van 28 cm
- Servings : 10-12
- Prep Time : 10m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 0m
In combinatie met mijn recept voor vlaaibodem en de kruimeltopping, is deze vulling ideaal om een heerlijke appelkruimelvlaai te maken. Maar natuurlijk kan je ook een andere topping gebruiken.
Ingredients
- 3 Appels (of 4 kleine appels)
- 30 gram suiker
- 1 theelepel Kaneel
- Sap van 1/2 Citroen
- 2 eetlepels Custardpoeder
- 1/2 eetlepel paneermeel
Method
Step 1
Schil de appels en verwijder de klokkenhuizen. Snij daarna de appel in kleine stukjes. Ik zelf snij het zo fijn als de dikte van 4 luciferhoutjes. In mijn appeltaart wil ik stukjes proeven, in een vlaai wil ik dat eigenlijk niet. Daarom maak ik ze heel klein.
Step 2
Doe de appel in een kom en voeg er de kaneel, citroensap, custardpoeder en suiker bij en roer kort door elkaar.
Step 3
Doe de vulling in de vlaaibodem. Doe eerst wat paneermeel in de bodem zodat het vocht van de vulling niet de vlaaibodem te nat maakt. Ongeveer een halve eetlepel strooien over de bodem.
Average Member Rating
(2 / 5)
1 people rated this recipe