Wortelsoep met gember, knoflook en Cayenne peper

2016-09-25
  • Yield : 2,5 liter
  • Servings : 4-8
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:30 h

Ondanks dat er geen room aan te pas komt in dit recept is het een heerlijk ‘creme-ige’ soep. Lekker en super gezond, want er gaan alleen maar groenten in.

 

Ingredients

  • 500 gram Wortels
  • 1 Ui
  • 1 Rode paprika
  • 3 grote tenen Knoflook
  • 1 flink stuk verse Gember (kijk zelf hoeveel je lekker vindt)
  • 4 Runderbouillon blokjes
  • 2 liter Water
  • Olijfolie
  • 1/8 theelepel Cayenne peper
  • Zout
  • Vers gemalen peper

Method

Step 1

Zet het water op met de bouillon blokjes. Doe dat in een zo groot mogelijke pan, zodat je straks makkelijk met de staafmixer de soep kan pureren.

Step 2

Maak de wortels schoon en snij ze in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de bouillon en laat ze minstens 30 minuten koken met de deksel op de pan.

Step 3

Snipper ondertussen de ui, de paprika, de knoflook en de gember. Dit hoeft niet super klein, want we gaan straks toch alles fijn maken met de staafmixer.

Step 4

Bak de uien glazig in wat olijfolie. Dat gaat het makkelijkst als je de olie en de uien tegelijk in de pan laat opwarmen. Dan verbranden de uien niet zo snel als wanneer je ze aan hete olie toevoegt.

Step 5

Als de uien mooi glazig zijn, doe dan de knoflook en de paprika erbij. En doe er wat zout en peper op. Bak nog zachtjes voor vijf minuten verder.

Step 6

Voeg nu de ui, paprika en knoflook toe aan de bouillon. Het bakvocht mag er ook bij, dat is alleen maar extra smaak. Ik doe meestal een klein beetje bouillon in de pan om alle bakrestjes los te weken om zo maximaal alle smaak 'te pakken' uit de pan.

Step 7

Als de wortels zacht zijn (prik met een vork om dit te controleren), dan mag de pan van het vuur en voegen we de gember toe.

Step 8

Pureer nu het geheel met de staafmixer, totdat er een mooie creme-ige soep ontstaat.

Step 9

Maak de soep verder op smaak met zout, verse peper en de Cayenne peper. De soep mag nog een kleine 20 minuten opstaan op heel laag vuur, zodat de smaken goed in de soep trekken.

 

Deze soep is heerlijk bij herfstig weer, maar met een klein beetje sinaasappelsap erdoor en geserveerd met een klein beetje Griekse yoghurt in de kom ook heerlijk op zomerse dagen.

Vader van onze kleine man Ruben, getrouwd met Ingrid. Werkend in de ICT, onwijze Apple fanaat en verder geniet ik van het leven en daar hoort lekker eten zeker bij ッ

Average Member Rating

(3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Kwarkbollen

  • Pizza saus

  • Curry masala pilav rijst

  • Cajun rijst met garnalen

  • Quinoa met groente en feta (basis)

Post A Comment